YETİŞKİN EĞİTİMİ ile ilgili soru bankası

         

YETİŞKİN EĞİTİMİ ile ilgili soru bankası

  

Soru 1

Eğitim kaç şekilde gerçekleştirilmektedir?

a.5

b.Hiçbiri

c. 3   d.4

cevap.c

Soru 2

Eğitim nedir?

a.Hiçbiri

b.Mevcut haliyle yetersiz olan kişiyi değiştirerek yeterli hale getirmektir.

c.Kişiyi değiştirmektir.

d.Kişiyi geliştirmektir.

cevap.b

 

Soru 3

Aşağıdakilerden hangisi yetişkindir?

a.Yaşı 18’i geçmiş, herhangi bir eğitim kurumuna tam zamanlı öğrenci olarak devam etmeyen

b.Olgunlaşmış, büyüme ve gelişmesini tamamlamış, kişiliği oluşmuş ve bütün yeteneklerini kullanabilen

c.Kendisi ve diğer kişilerle ilgili olarak uygun davranabilen ve doğru karar verebilen, Bağımsız ve iradi olarak iş yapabilen, sorumluluk üstlenebilen

d. Hepsi

cevap.d

 

Soru 4

Yetişkinler, bilgi ve becerilerini bir süreçten, çeşitli aşamalardan geçirdikten sonra öğrenir ve kabul ederler. Aşağıdakilerden hangisi bu süreçlerin içindedir?

a.Farkında olma, İlgilenme

b.Uygulama

c.Değerlendirme, Deneme

d. Hepsi

cevap.d

 

Soru 5

Aşağıdakilerden hangisi gözün görmeyle ilgili olarak işlevlerinden biri değildir?

a. keskinlik

b. adaptasyon

c. odaklık

d. uyum

cevap.c

Soru 6

Aşağıdakilerden hangisi yetişkinlerin tecrübeleri açısından uygulanacak eğitim metodlarından sayılamaz?

a. Taklit etme,Kopyalama

b. Faaliyet projeleri

c. Beceri uygulama deneyleri

d. Grup terapisi

cevap.a

 

Soru 7

Aşağıdakilerden hangisi, Knowles’a göre çocuklarla yetişkinler arasındaki tecrübe farklılığının eğitim açısından önemli sonuçlarından biri değildir?

a. Yetişkinler diğerlerinin öğrenimine daha fazla katkıda bulunurlar ve birçok çeşit öğrenme için de kendileri zengin bir kaynaktır

b. Yetişkinler yeni tecrübelerle ilgili olarak ya da ders alınabilecek konulara cevap teşkil edebilecek temel tecrübelere sahiptirler. Böylece eğer biz yeni öğrenimlere geçmiş tecrübelerimizi bağdaştırıp aralarında bir ilişki kurabilirsek, ancak o zaman eğitim veya öğretimin bir anlamı olur

c. Yetişkinler hayatta pratik anlamda yaşananları teorik olarak edindikleri bilgi birikimi ile bütünleştirmekten uzak durma amacı güderler

d. Yetişkinler büyük oranda sabit davranış ve düşünce kalıplarına sahip olduklarından daha az açık fikirlere eğilim gösterirler

cevap.c

 

Soru 8

Aşağıdakilerin hangisinde, olgunlaşmanın tabii bir sonucu olarak yetişkin kişiden, bağımlı bir kişilikten bağımsız bir kişiliğe, kendi kendini idare eder duruma gelmesi beklenir?

a. Antropoloji

b. Psikoloji

c. Andragoji

cevap.c

 

Soru 9

Aşağıdakilerden hangisi yetişkinin eğitim programına katılımını engelleyen kişisel engellerdendir?

a. Ekonomik yetersizlik

b. Öğrenmeye karşı olumsuz tutum

c. Ev işlerinde fırsat bulamama

d. Vardiya çalışması

cevap.b

 

Soru 10

Aşağıdakilerden hangisi yetişkinlerde öğrenme güdülerinden sayılamaz?

 

a. Meslek Güdüleri

b. Toplumsal Aktarım

c. Sosyal İlişki

d. Kişisel Gelişme

cevap.b

 

Soru 11

Aşağıdakilerden hangisi, 07/04/2004 tarih ve 25426 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan, çalışanların iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin usul ve esasları hakkında yönetmelikte, 10. maddede belirtilen, verilecek eğitim programlarından değildir?

 

a. Yeni Eğitim

b. Ön Eğitim

c. İlave Eğitim

d. İleri Eğitim

 

cevap.b

 

Soru 12

Aşağıdakilerin hangisi, yetişkinin ev yaşantısından kaynaklanan eğitime katılma engellerinden değildir ?

a. Aile üyelerinden birinin veya hepsinin karşı koyması,

b. Evdeki koşulların öğrenme için gerekli çalışmaya elverişli olmaması

c. Vücut yorgunluğu

d. Ev işlerinde fırsat bulamama,

cevap.c

 

Soru 13

Yetişkinin eğitim programına katılımını engelleyen etmenler kaç grupta toplanır?

a. 5

b. 4

c. 2

d. 3

cevap.d

 

 

Soru 14

Aşağıdakilerden hangisi yetişkinin eğitim programına katılımını engelleyen dış engellerden değildir?

a. Ekonomik yetersizlik

b. Vardiya çalışması

c. Vücut yorgunluğu

d. Zihinsel ve fiziksel eksiklikler

 

cevap.d

 

Aşağıdaki linkten dosyayı indirebilirsiniz;

konularina_gore_sorular_YETisKiN_EgiTiMi

Bu sayfayı google da beğenmek istiyorsanız
tıklayın.
Yer işareti koy permalink.